www.bernerhunden.se

 

Onsdag 25 april 2007

Nu har Lucas blivit sju månader och börjat i "skolan". En gång i veckan går vi på valpkurs i Östersund. Dessutom går vi på utställningsträning i Sundsvall varje vecka så vi har ett fullspikat schema, och mycket bilåkning blir det. Våra planer är att ställa ut i Alfta, Svenstavik och Byske i sommar. Nu är det ju inte bara Lucas som ska lära sig utan även jag som husse måste lära mig. Och det är väl det svåraste, för om inte jag gör rätt gör inte Lucas det heller. Det blir spännande att se om vi uppnår vårt mål.

 

17 april: Här har vi samlats till första lektionen på valpkursen.

 

24 april: Första lektionen på utställningsträningen. Lucas tränar med de övriga hannarna men har lite svårt att koncentrera sig.

 

Gör nu som husse säger.

 

Här ska vi försöka ställa oss framför domaren.

 

Lucas Lancelot, 7 månader den 12/4.

 

Torsdag 3 maj

Vi har nu hunnit till det andra träningstillfället på utställningsträningen.

Så här går det till när vi tränar.

 

Lucas och husse kommer springande.

 

Här ska vi försöka ställa oss fint, och instruktören talar om hur man gör.

 

Katrine har ställt Jizza, och Lucas tittar hur man gör.

 

Tisdag 8 maj

På valpkursen har vi kommit en bit till. Den här dagen ska vi träna spårning. Lucas verkar ha anlag för det. Han spårar köttbullar, korvar och en gammal brandslang! Hemma fick han en dag söka efter mattes ena handske som hon tappat i skogen på promenaden. Det var ingen konst alls för Lucas.

 

Lucas väntar på sin tur att spåra.

 

Arbete i spårlinan.

 

Fredag 11 maj

Valpkursen fortsätter med att träna följsamhet.

 

Det är många olika raser på kursen, både stora och små. Den minsta är en Chihuahua.

 

Matte med Lucas.

 

Torsdag 17 maj,  Kristi himmelfärds dag.

Näst sista gången på utställningsträning. Den här dagen ska vi visa vad vi lärt oss under kursen, så därför kör vi en utställning. Precis som på riktigt, med nybadade hundar, bedömningar av både hund och förare, och allt vad det är. Sista lektionen den 23 maj missar vi tyvärr för då är vi i Sigtuna. Men det blir en lektion med frågor om allt som vi undrar över. Vi har ju ändå varit med från början så något borde ha fastnat. Sen är det väl som när man tog körkort, man måste fortsätta att öva själv om det ska bli några framsteg. För fullärd blir man nog aldrig.

 

Så här ser det ut när vi tävlar.

 

Husse "knäar" Lucas till rätt position.

 

 

Katrine har ställt Jizza inför domaren.

 

Syskonen Lycka Till och Lucas Lancelot är trötta efter utställningen.

 

Nå, hur gick det då? Jo Lucas blev bästa hanvalp, BIM-valp och fick hederspris. Fast han blev väldigt trött på slutet och ville inte stå mera. Men det var ju inte på allvar denna gång. Husse fick också godkänt för visningen. Syrran Lycka blev BIR-valp och BIS-valp

 

Lördag 19 maj

När jag så sitter och jobbar med hemsidan idag drar ett oväder fram. Jag skyndar mig att stänga datorn och strax efteråt blir det tyst och mörkt. Strömmen försvinner och det haglade, regnade, stormade och åskade. Men det var inte det ljudet jag reagerade på, utan ett besynnerligt dånande, så jag tittade ut. Alla träd och till och med flaggstången ser ut som spända pilbågar. Grenar från träden yr omkring. Efter bara nå'n minut avtar oljudet. Den blåa himmeln kommer fram och solen skiner så vackert så vi går ut på kissrundan. Det är då vi upptäcker det... Det måste ha varit en orkan eller tromb som dragit fram. Ute på tomten ligger en massa kvistar och Flädern har helt enkelt gått av jäms med backen, bredvid garaget ligger två stora granar som lyckligtvis ramlat åt rätt håll. Vi räknar till sex träd alldeles nedanför oss som fått vika hädan. Men Lucas blev jättelycklig! Skogen full med nya pinnar och träd som han kan tugga på.

 

Mmmm, färska saftiga pinnar.